TRÖTT

Inte förens nu har jag haft en ledig stund för mig själv när jag inte har något att göra. Är egentligen sjukt trött och borde sova men gick och satte på datorn bara för att uppdatera här faktiskt. För jag vet själv när jag läste bloggar att jag tyckte det var dåligt när dom aldrig uppdaterade, tänkte att så lång tid kan det ju inte ta att bara skriva ett litet inlägg. Men det är betydligt mycker enklare sagt än gjort kan jag lova.
 
Men jag tänkte berätta lite om dom senaste dagarna. I söndags var vi och kollade på någon kyrklig sevärdhet eller vad man ska kalla det. Det var i alla fall väldigt stort och fint och mycket turister. Men ah, religiösa grejer är ju inte riktigt min grej om man säger så. Men jag tog lite bilder i alla fall som ni kan få se.
 
Sen i måndags så var vi i skolan "in rolled" mig som det heter, alltså typ något slutgiltigt "nu börjar jag skolan" och så skriver man under massa papper och betalar terminsavgiften. Vad vi gjorde mer än det i måndags.. Det kommer jag faktiskt inte ihåg haha.
 
Tisdag kommer jag ihåg dock! Det var ju dagen när jag började skolan. Började klockan halv 8 (!!!) på morgonen och var riktigt nervös. Det var inte en så kul första skoldag men jag kan inte direkt säga att det var dålig i alla fall. Kände mig som värsta utbölingen haha. För filippinarna här, är jag nämligen en "utlänning". Och här i den här staden, är dom inte vana vid utlänningar. Så jag kände mig så udda och utstirrad och det var bara vädligt pinsamt. Visst var det folk som pratade med mig och frågade massa saker men av någon anledning så var jag väldigt blyg och då kanske man inte är i sitt trevligaste och öppnaste jag heller.
 
Andra skoldagen däremot, onsdagen, var mycket bättre. Kom i alla fall hem från skolan och var glad haha. Andra skoldagen fick jag kompisar eller vad man ska säga, och det är dom jag fortfarande är med. Och ju mer dagar det går, desto bättre blir det. Efter idag till exempel känner jag att jag kan prata och vara med alla i klassen, och vi är ändå 30 stycken elever. Men alla är så mycket mer öppna och välkomnande mot nykomlingar här. Det är inte alls lika uppdelat och man dömer inte alls varandra på samma sätt som i Sverige. Här är det liksom mer att hela klassen är kompisar med varandra, och jag har ändå bara hunnit vara där i 4 dagar. Så det blir nog jättebra.
 
Jag har läxor hela tiden så efter skolan har jag knappt någon tid över alls. Grejen är att det kanske inte är så jobbiga läxor egentligen men det blir jobbigt för mig eftersom att all undervisning är på engelska och det blir så jobbigt när alla konstiga termer är på engelska. Har svårt att hänga med på lektionerna också. Sen har vi ju ett ämne som heter "filipino" också när vi ska skriva och allt sånt på filippinska, och herre jösses vad svårt det är. Visst att jag kan prata flytande filippinska, men det är en helt annan sak med undervisning på filippinska. Jag fattar ju ingenting haha. Men grannen hjälper mig med vissa läxor som tur är haha. Men det blir nog bättre och enklare med tiden när jag vänjer mig.
 
Nej vet ni vad, jag skjuter fram bilderna yttligare en gång. Är så trött så jag orkar inte sitta och gå igenom alla och bestämma vilka jag ska lägga upp. Går och lägger mig och sover nu. Berättar mer någon annan dag. Natti natti!
 
 

Fantasin till rubriker glömde jag i Sverige

Nu ni har det hänt grejer! Har inte haft tid att blogga faktiskt men idag var jag i skolan för första gången! Så himla pinsamt. Jag vet inte varför men jag blir så himla blyg här haha. Det är jag ju inte i Sverige. Men det är så himla pinsamt när alla bara stirrar på en precis som om dom sett ett spöke eller nåt, det blir för mycket blickar liksom. Berättar mer om hur skoldagen var och vad jag har gjort dom senaste dagarna lite senare, sitter nämligen och får pedikyr nu. Det känns också väldigt konstigt, känner mig som värsta utnyttjaren. Men det är ju normalt här så jag får väl vänja mig. Berättar mer om det senare också. Puss!

Ojski bojski

Oj då såg det nu också att det blev något fel med bilderna förut, lovar att fram laptopen och ladda upp fler bilder imorgon istället. Så får ni två vidosar också. Bra va? ;) klockan är snart halv 12 här så ska alldeles strax sova, natti natti!

Vaaaaaaarmt

Hejhejhej!
Förlåååt för att uppdateringen har vart så dålig, men jag har inte så mycket att skriva faktiskt.. Jag brukar komma på massa saker jag ska skriva när jag är ute och åker men sen när jag väl kommer hem och ska blogga så kommer jag inte ihåg vad det var längre haha.

Men i alla fall, i torsdags åkte vi till den där staden som sagt för att fixa papperna. Pampanga heter staden om någon vill veta haha. Men människorna som skulle fixa det var på möte hela dagen så vi fick åka hem igen. Så vi åkte tillbaka igår istället och fick papperna fixade. Egentligen måste jag ha mitt filippinska pass också men vi ska åka till skolan på måndag och se om det funkar ändå. Annars får vi helt enkelt vänta på mitt filippinska pass tills jag kan börja skolan.

Idag då? Idag är det sjuukt varmt, himlen är blå och solen är stekhet verkligen. Jag har mensvärk och mår illa så jag ligger här i en hängmatta och tar det lite lugnt hehe. Hittills idag så har jag hunnit vara inne i stan och köpt lite grejer. Sen har vi tittat på en liten bil till mig. Här finns det ju nämligen inte kollektivtrafik på samma sätt som i Sverige. Det finns något som heter tricykle, som är ungefär som en tuktuk i thailand fast dom ser lite annorlunda ut. Men jag får inte åka sådana själv för mamma och pappa och ibland vill man ju faktiskt kunna ta sig någonstans själv. Så därför ska vi antagligen köpa den här lilla bilen till mig och så får jag lära mig köra. Så kan jag åka till och från skolan själv. Fast jag får inte ta körkortet förrän jag är 18. Men men, kan ha bilen att öva med så länge.

Finns inte så jättemycket att göra här än direkt. Mamma, min syster och min systers man håller på och grejar med huset. Huset är nämligen inte helt färdigt än. Sen är det en arbetare här som håller på och grejar och lägger kakel i det badrummet som ska bli mitt egna. Och efter det så ska några måla om alla väggarna i min del av huset (huset är uppdelat i två delar, typ två lägenheter). Ni ska få se bilder när det är klart. Så mamma måste typ vara här och "vakta" arbetarna typ så att hon kan säga om det är något som ska göras annorlunda och så. Lite annorlunda, ingen här renoverar eller målar hus och väggar själva här. Det gör arbetare. Vet inte riktigt varför men så är det i alla fall haha.

Min syster Janet i Norge ville se lite bilder, ledsen syrran men jag har inga än. Får komma ihåg att ta fram kameran. Ni får en liten ofräsch bild på mig här sålänge som jag tog för några timmar sen. Det går typ inte att vara fräsch här, känner mig alltid ofräsch haha.



Sen får ni en bild på en tricykle här också, så får ni se hur en sån ser ut.



Blev visst en väldigt liten bild men ni kan få en större bättre bild sen när jag sitter vid datorn. Tänkte ladda upp två små filmer som jag filmade här igår med men det får också bli när jag tar fram datorn. Bloggar nämligen från ipaden nu. Aja nu blev detta världens längsta inlägg så jag sätter stopp här, puss på er så länge!


Första inlägget från Filippinerna

Förutom att mitt bagage inte kom med så kom jag fram som jag skulle igår. Bagaget dock, var kvar i Amsterdam. Tänker aldrig mer åka med med KLM i alla fall. Så vi fick vänta i flera timmar ch så kom mitt bagage sen på kvällen med ett annat plan. Vilket gjorde att vi också kom hem väldigt sent igår. Och förlåt att jag inte bloggade från kuala lumpur igår! Satt nämligen och pratade med en kille från Nederländerna som satt bredvid mig på planet, han hade vart och pluggat i Jönköping i ett år och hade med sig ballerina kladdkaka! Mums hehe.

Men Jaa.. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har inte börjat skolan än för det är lite pappersgrejer kvar som ska fixas. Och vi ska åka och fixa det imorgon för det är i en annan stad. Just nu är klockan 10 i tre här och än sålänge har vi vart i stan och på min nya skola. Tänkte skaffa abonemang med en blackberry när jag var i stan men jag gjorde inte det sen.. Får se hur jag gör med det. Sen har jag köpt proactive också, den riktiga varianten denna gången och inte den dåliga man får i Sverige. Så jag får se om det funkar :)

Aja det får vara allt för nu, hoppas ni fryser där hemma ;) haha puss!

Take a chance and don't ever look back

Hejhej!
Jag har precis boardat och gått igenom säkerhetskontrollerna och sitter nu och väntar på att få gå på planet. Gick till KLM och klagade lite på dom förut också och fick sedan ett värde häfte till mat, gratis telefånsamtal och discount på nästa resa man bokar hehe. Ja annars har jag väl inte så mycket att berätta för tillfället.. Mobilen dog under natten och jag har inte mycket batteri kvar på ipaden heller så jag borde låta den vara nu så jag kan ringa mamma och pappa i kuala lumpur imorgon. Men vi hörs imorgon när jag mellanlandar nästa gång, hoppas alla har det bra där hemma!


Amsterdam

Heeej bloggen,
Nu borde jag egentligen sitta på det stora flyget mellan Amsterdam och kuala lumpur. Men det gör jag inte. Det är nämligen så att jag var så ledsen så jag sprang av planet och åkte hem igen. Haha nej jag skojar bara det gjorde jag inte alls. Men det tog en väldans tid innan planet lyfter från Landvetter så det blev försenat och jag missade mitt nästa flyg i Amsterdam. Så jag fick nya biljetter till ett nytt plan med samma tider och reseplan, fast imorgon. Och så fick jag ett hotell att bo på under tiden. Det är på hotellet jag är just nu och jag kan ju säga att det var världens godaste lunch buffé förut! Har i alla fall skypat klart med mamma precis och väntar nu på att pappa ska bli tillgänglig. Tänkte sätta på en film eller nåt under tiden. Känns ju ganska trist att vara här på ett hotell helt ensam.. Men det funkar det med! Ha det så bra så länge allihopa, vi hörs! Puss!


...

Sitter på planet nu och väntar på att det ska lyfta. Kan inte sluta gråta. alla flygvärdinnor bara säger are you okay? You want some water?

This is it

Åh herre gud vad tiden går fort. Idag åker jag. Har känt mig så stressad hela dagen och är fortfarande. Skulle ju börja packa och så idag när jag kom hem men istället däckade jag på golvet framför tvn. Så då låg jag där och sov bort hela dagen. Kanske skulle sett till att få lite mer sömn kvällen innan kan man säga. Så jag har stresspackat nu på kvällen och sedan fått ta ut massor för att det var övervikt och sedan kommit på massa andra saker jag vill ha med. Jag har inte ens hunnit göra en packlista att gå efter och ni anar inte hur frustrerande det känns. Och sedan var ju jag och pappsen och åt på resturang också. Ååh jag lovar att jag kommer glömma något. Har inte hunnit föra över musik och filmer till ipaden heller, bajs.. Ja jag har haft för lite tid helt enkelt och läget just nu är känns väldigt stressigt! Uppdaterar mer imorgon på morgonen om jag hinner. Nej nu ska jag försöka sova lite, GODNATT!


But if I let you go, I will never know, what my life would be holding you close to me, will I ever see, you smiling back at me, how will I know, if I let you go

Ligger här i min säng och kan inte sova som vanligt. Jag tänker way too much alltså. Imorgon är det sommarlov! Och jag har inte ens sommarlov i en vecka innan jag börjar skolan igen. Men det gör inget faktiskt.

I alla fall. Jag är så hemsk i ibland. Eller ganska ofta faktiskt, men bara mot dom jag står allra närmast. Och det är ju lite synd, för egentligen är det väl dom man borde behandla som bäst?

Men tänk er en vän. Som ni står väldigt nära. Och sedan så beter ni er dumt mot den här vännen. Då menar jag riktigt riktigt riktigt dumt. Och inte bara en gång, utan flera. Om och om igen. Tror ni då att den här vännen skulle finnas kvar tillslut då? Det mest logiska svaret är ju nej. Men tänk då om ni hade en vän som ändå stod där vid er sida. År ut och år in, i vått och torrt. Då måste man ju verkligen ha tur, ellerhur? Och det har jag. För jag har en sådan vän som vet precis allt om mig och som står ut med mina humörsvängningar varje dag och ändå alltid finns där. Det händer någon gång ibland att jag kommer och tänka på det, och så försöker jag vara extra snäll. Men det går bara någon dag innan jag glömmer av det och så vips så blir jag lilla bittra Lilly igen.

Men vad jag egentligen vill säga är att, nu när det bara är två dagar kvar så börjar jag tänka på allt fint jag har igen. Och det är inklusive min bästa vän. Min andra halva. Jag är så ledsen att jag tar dig förgivet så ofta. Men jag vill att du ska veta Frida att du verkligen är världens bästa och att jag aldrig någonsin kommer släppa taget om dig. Vi ska sitta där tillsammans på en bänk när vi är 90 bast och klaga på dagens ungdomar. Jag vill att du ska veta att jag kommer sakna dig så himla mycket under det kommande året. Jag vill att du ska veta hur glad jag är att jag har dig och hur mycket jag faktiskt uppskattar dig. Vi har gått igenom så himla mycket tillsammans, både bra och dåligt. Och jag ångrar inte en endaste sekund. Ingen kommer någonsin kunna slå dig. Kommer lipa sönder på söndag haha. LOVE YOU BÄSTIS <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682695.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682697.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682701.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682700.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682702.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682703.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682707.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682708.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682709.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3228103/images/2012/pic_206682713.jpg" class="image">

 

 

 

 

 

 

 


Enjoy life and take some risks

Jag har hela tiden tänk att tiden går så fort och att jag hade gjort vad som helst för att skjuta upp resan en månad. Men vet ni vad? Just nu känner jag mig så färdig här. Är så redo att åka nu. Det är precis lagom att åka om 4 dagar. Känns så bra att snart få komma härifrån och uppleva något nytt. Visst kommer jag sakna allt, men hallå? Jag kommer ju tillbaka.

 


It's okay. It's going to be alright. And no, it's not the end of the world. So keep your head high sweetie and don't you ever forget to smile.


8

Hejhej bloggen.
Idag skulle jag klippa mig. Skulle klippa mig 5 cm men istället försvann 15 cm. Och nej jag överdriver inte, ni ska få se någon dag när jag har vant mig. Det är SKITKORT. Har inte haft så här kort hår på typ 6 år. Jag har lika långt hår som korthåriga tjejer har nu. Vet inte hur många timmar jag satt och grät förut. Och ja, jag grät, vittnen finns!

Men men, får väl lära mig leva med det och hoppas att det har växt ut om några månader. Värre världsproblem finns ju, även om det faktiskt kändes som hela världen rasade ner förut. Men det jag egentligen ville ha sagt var att, imorgon är det bara en vecka kvar! EN VECKA, helt sick!


10 dagar

Skulle söka efter något på google förut och testade för skojs skull att söka på mitt eget namn. Hann dock inte skriva hela namnet innan det här dök upp..

Så det är alltså folk som har sökt på mig och försökt hitta min blogg? ;) Haha det tyckte jag var kul! Synd att den är avstängd från alla sökmotorer och sånt då haha

Sometimes distance can be a good thing, cause that's when you realize who your real friends are

Var ute på en liten promenad tidigare idag med världens finaste ponny. Kändes som om jag skulle kunna fortsätta gå i all oändlighet typ. Men det kunden jag ju inte. Det är lite underligt hur något som var för så länge sedan kan kännas precis som igår. Kändes lite som om jag var hemma igen efter ett lov. Fast så var det ju inte heller.

Men men, nu är jag hemma i göteborg igen. Kom hem i någon gång i eftermiddags. Måste plugga. Hur nu det ska gå..

bästa bästa bästa

Every step I take, every move I make, Every single day, every time I pray, I'll be missing you

Heeej,
Sitter just nu i Skövde och väntar på en buss som kommer om typ 50 minuter. Ganska segt. Men i alla fall, mamma ringde från Filippinerna förut. Hon har vart på min nya skola nu och fixat med alla papper och grejer. Det enda som fattas nu är mina underskrifter och betyg från grundskolan. Har aldrig någonsin skämts över mina betyg faktiskt, fram till nu. Haha dom är ju inget att hänga i granen direkt. Men men, dom hade sagt till mamma på skolan att kursen skulle bestå av väldigt mycket utflykter till andra platser på Filippinerna. Låter kul! Kan ju ha vart därför jag valde kursen hehe. Men nu ska jag gå bort till pressbyrån och köpa en choklad eller något, magen kurrar!

har inga bilder så ni får en dålig bild på fina Frida och Sofia från igår natt här

 


Forever young, I want to be forever young

Igår åkte ju som sagt mamma. Hon landar i Filippinerna vid 11 pm idag vilket är vid 5 på eftermiddagen här tror jag. Men men, igår så checkade mamma in ett extra bagage för 500 kr. Verkade ju superbra så jag gick till KLM och frågade vad det skulle kosta för mig. Och dom svarar att det kommer kosta 100 euro. Pappa tycker jag ska skita i det och köpa kläder för dom pengarna i Filippinerna istället, men jag vet inte.. Man får ju i och för sig väldigt mycket för 100 euro i filippinerna så jag förstår hur pappa tänker. Men jag vill ju ha med mig mina egna saker liksom.. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vad hade ni gjort?

Har inga bilder så ni får en liten karta över Filippinerna här som jag hittade på ipaden. Jag ska bo i staden tarlac, kan ni hitta den på kartan?


Så länge det finns liv är det aldrig försent

Hejhej!

Sitter just nu och väntar på pizza som jag och pappa har beställt. Tycker jag förtjänar det nu haha. Vi var och lämnade av mamma på Landvetter förut, och jag grät som vanligt. Konstigt att jag alltid gör det, även fast det aldrig har dröjt många veckor innan jag träffat min kära mamma igen. Känns lite jobbigt att hon har åkt och inte är med mig här i Sverige dom två sista veckorna. Men å andra sida så känns det väldigt bra att hon är på Filippinerna och tar emot mig och är med mig dom två första veckorna där. Nej nu är pizzorna klara, men vi hörs! Puss!


Sometimes you gotta step out from your bubble and remind yourself of all the things you can do better

I vintras och höstas var jag jätte excited över att få åka till Filippinerna. Var så glad och förväntansfull att jag knappt kunde tänka på något annat typ. Precis som det skulle vara. Nu på våren däremot har allt det här glada dock försvunnit och jag har istället nästan vart ledsen för att behöva lämna allt så snart. Det enda jag har tänk på nu är allt jag kommer sakna och hur lite tid jag har kvar.

Så nu dom senaste dagarna har jag fått påminna mig själv om varför jag gör det här. Försökt tänka på allt det där roliga som jag faktiskt vill uppleva. Och det funkade, för nu har det här glada, förväntansfulla sakta men säkert kommit smygandes tillbaka.. Nu känns det t.o.m lite pirrigt också. Men det är bra, för det är så det ska vara.

Tror inte riktigt jag har vågat tillåta mig själv att vara glad över detta det senaste. Allt det här "nej snart åker du, fatta vad lite tid det är kvar, lämna oss inte" har fått mig att få dåligt samvete över dom som jag lämnar. Missförstå mig inte nu, det är inte så att det är fel av er att säga så, det är bara jag som är lite konstig och hanterar det på helt fel sätt. Nu för tiden får jag nämligen dåligt samvete konstant och det stiger mig över huvudet, inte bra. Men i alla fall, tror inte jag har vågat tillåta mig själv att vara glad för att jag känner mig taskig mot dom jag lämnar. Jag vill liksom inte ta någon förgiven så då har jag bara tänkt på hur mycket dom betyder för mig vilket resulterar hur mycket jag kommer sakna. Men det är ju dumt att gå runt och känna sig taskig för att man lämnar folk bakom när jag ändå kommer fullfölja det. Jag menar antingen "slutar" man att vara taskig och skiter i att åka eller så tänker man lite på sig själv istället och på hur kul man kommer ha. Jag har liksom gått och vart ledsen hela våren över allt jag kommer lämna istället för att vara glad över äventyret jag har framför mig. Jag menar hur sjukt låter inte det? Man måste ju blicka framåt och ta vara på alla fina chanser man får här i livet. Tänk hur många som skulle vilja uppleva något sånt här men som inte kan det, och så sitter jag här och är inte ens glad över det?! Det är ju helt sjukt.

Grejen är den att jag skulle ju aldrig kunna tänka mig att ställa in den här resan. För sanningen är ju den att det inte finns någonting i hela världen som jag vill mer än detta just nu. Så därför har jag nu påmint mig själv om varför jag vill göra det och allt det roliga jag har framför mig. Sagt till mig själv att blicka framåt och inte bakåt. Tillåtit mig själv att vara glad. Bara en tidsfråga innan jag blir lika exalterad som Jag var i vintras. Plus att jag lämnar ingen här. Jag lämnar inte en enda människa. Jag åker bara på en liten längre resa, men jag kommer tillbaka. Jag kommer tillbaka och då kommer jag krama sönder varenda en av er! Och Viber och Skype är nutidens räddning. Stackars dom som levde på stenåldern haha.

Och fyfan vad kul jag ska ha!! Har ju egentligen en jättekul grej jag kommer få vara med om kom jag på nu, men det kan jag tyvärr inte berätta än. Så det får ni helt enkelt läsa om när det blir aktuellt! Funderar förrästen på att göra en videoblogg, för det är så kul att se sånt på andra bloggar. Men jag vet inte, skulle kännas så töntigt att sitta och prata med sig själv haha.. Får tänka på det! PUSSS

 


RSS 2.0