Be nice to everyone you meet, they are fighting a battle you know nothing about

Hejhej Sverige!
Hur är läget? Bra hoppas jag för med Lilly är det toppeen. Känner mig lite duktig nu faktiskt för det var inte många dagar sen jag bloggade sist haha. Framsteg!
 
Min dag har i alla fall sett ut som så att jag har varit i skolan. Förvånande va? När jag slutade skolan regnade det så jag åkte hem direkt. Men när jeepneyn närmade sig balibago (där jag bor) så blev det stopp i trafiken. Alla fordon stod helt stilla och bildade en lång kö. Och det var knappt 1 km från vårt hus. Det visade sig i alla fall att det hade vart ett väldans oväder här i balibago så det hade rasat träd över vägen, därav stoppet i trafiken. Så jag ringde min syster som kom och hämtade mig med moped för mindre fordon kunde fortfarande komma förbi. Min syster berättade att det hade vart helt svart på himlen, att träd och antennar hade rasat. Så det hade vart storm och regnat massor. När jag kom hem så var hela dörren till huset blöt och smutsig och strömmen fortfarande borta. Men ah, nu är allting som vanligt igen :)

Jag nämde ju jeepneyn här ovan. Ni kanske undrar vad det är? Så lilla Lilly ska visa er :) hehe.
 
Det här är en jeepney. Funkar ungefär som kollektivtrafik här. Istället för att ta bussen eller spårvagnen in till stan som ni gör, så kan man här ta jeepneyn in till stan. Bussar här åker man bara om man ska åka långt bort, typ till en annan stad eller så tillexempel. Bussar är till för långfärdsresor. Tog den här lilla texten från internet för att det var en så bra och exakt beskrivning av hur jeepneys funkar: "gå på där bak - skicka fram pengar via passageraren bredvid till föraren som skickar eventuell växel tillbaka - när du vill gå av banka i taket eller säg "para"." Jeepneys åker jag när jag åker hem från skolan, om inte min systers man hämtar mig med våran tricykle.
 
Tricykle då? Vad är det kanske ni undrar? Haha
 
Det här är en tricykle. Dom flesta har ju hört talas om thailands tuktuks. Tricykles motsvarar thailands tuktuks. Funkar som en taxi, du vinkar till dig tricykeln, som kommer och hämtar dig och sen kör dig dit du vill. Detta anses vara "finare" än att åka jeepney då du har en egen chaufför, åker ensam och då detta kostar några kronor mer. Såna här åker jag på morgonen när jag ska till skolan. Oftast så kör min systers man mig till skolan med våran tricykle, men ibland går jag bara ut runt hörnet och vinkar till mig en. Det går ju fortare att åka en sådan här då den kommer hämtar dig och kör dig raka vägen dit du vill. Jeepneyn måste du gå till (typ som att gå till bussen) och sedan stannar den ju på många ställen också eftersom att andra ska på och av (precis som en buss alltså haha). 
 
Så ja, nu kanske ni har lärt er liite mer om Filippinerna? Haha. Men detta får vara allt för idag hörni, vi hörs! Puss!

Go for whatever that makes you happy

Heeej bloggen!
Long time no see kan man säga haha. Ni kanske undrar vart jag har tagit vägen och om jag fortfarande lever och så? Och jag kan meddela er att det gör jag! Haha. Slutade blogga för att jag helt plötsligt fick så mycket att göra. Hade fullt upp hela tiden så när jag väl fick en liten ledig stund kände jag inte direkt för att spendera den här. Men men, nu ska jag försöka börja blogga lite oftare iallafall :) Lovar dock inget. Haha.
 
 
Det har hänt så mycket sen sist så jag vet inte ens vart jag ska börja. Eller hur jag ska förklara. Men jag kan säga er att jag har det jättebra här. Helt toppen haha. Skolan går bra, eller ah skolarbetet går väl lite sisådär men själva skolan är bra. Har fått många kompisar och har kul hela tiden. Har även hunnit få några få "närmare" vänner eller vad man ska säga vilket är väldigt skönt. Skönt att det finns sådana jag har lärt känna på djupet också som man verkligen kan prata med. 

Suddig bild på mig och några klasskompisar i våra skoluniformer
 
Samtidigt som allt är kul, skönt och så mycket mer avslappnat här så är det samtidigt så strikt. Folk är verkligen så himla konservativa här. Blir ju väldigt annorlunda när man inte är van vid det. Men det är intressant att uppleva det med. Intressant att lära sig hur och varför dom tänker och gör som dom gör. 
 
Egentligen är det väl inte sådär jättekul för er att veta alla detaljer, som övernattningar, olika köpcenter/mall eller glamorösa 18-årskalas. Så därför vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Men som sagt, jag mår bra och har det super. De senaste veckorna har jag gått runt med ett leende på läpparna näst intill hela tiden haha. Ja, någon får mig att le och känna mig speciell. Och det är ju lite kul haha. Nej men jag ska faktiskt försöka blogga oftare och försöka dela med mig mer av mitt liv här, för jag är säker på att det här inlägget inte gjorde er så värst mycket klokare haha. 
 
Klockan är snart 1 på natten här nu och jag är supertrött. Som tur är så är det röd dag imorgon så ingen skola för min del. Förresten ni i Sverige har nog precis börjat skolan nu va? Nej nu måste jag sluta skriva. Sovdags för min del. Vi hörs, puss!

RSS 2.0