Svalkar vinden, värmer solen. Ser du något bakom molnen? Känner du lyckan genom sorgen? Jag har inget mer än mina tankar

Födelsebeviset har fortfarande inte kommit. Störande. Pappa ska ringa dit imorgon och fråga vad det är som tar sån tid.

Iallafall, jag är helt död. Så mycket tid som jag har lagt ner på att plugga dom två senaste veckorna har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv (alltså pluggat mycket för att vara mig hehe). Och så mycket som jag pluggade till historieprovet jag hade idag, så mycket har jag heller aldrig pluggat till ett prov. Så fick vi ett pyttelitet prov med jättekonstiga slutfrågor så man inte alls kunde visa allt man kunde. Så irriterande. Sen har jag kemiprov på fredag också som jag inte har börjat plugga till än och som jag inte förstår ett skit av. Så gissa vem som kommer sitta uppe med kaffe de två närmsta nätterna? Sen har jag världens mensverk också. Great.

Men ah, nu ska jag sluta klaga. Jag är faktiskt inte alls så tjurig som jag låter egentligen, för vem kan inte annat än att vara superglad när det är sånt här väder? Har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen bara för att solen är framme. Love it!

Nej nu ska jag röra min halvdöda kropp bort mot köket och göra lite chokladkaffe. Puss på er och hoppas allt är bra med er!


DET SNÖAR! :(

Fml


When the sun goes down, the stars come out

Springer stressat på spårvagnen och råkar smälla till en man med min väska, sätter mig på första bästa plats och ber mannen om ursäkt. Så svarar han "det är ingen fara, du var så vacker så du är ursäktad bara genom det". Hahaha, så små gulliga saker som kan göra hela dagen för någon. Mer gulliga människor tycker jag!

Just nu på spårvagnen, med min daim cappuccino i högsta hugg, haha ;) brände mig precis på tungan också, aj vad ont det gör

 


Den här underbara solen som har hittat hit får en verkligen på ett helt amazing humör! Åååh älskar hela världen just nu! Puss puss puss

People who complain the most are usally the ones with the least to complain about

Blir så irriterad, kan inte somna och jag ska upp om bara några timmar! Så I guess att jag fördriver tiden lite med att blogga hehe..

Vill ni veta vad jag har gjort? Jag har givit min dator till pappa och bett honom gömma den och inte ge tillbaka den förrän på fredag efter skolan. Har många gånger förut försökt att låta bli datorn men av någon konstig anledning funkar det inte.. Så nu fick jag ta till den här åtgärden istället! Det är nämligen såhär att jag är så sjukt besatt av alla mina olika serier som jag följer. Och dom här serierna gör att jag blir sittande i flera timmar framför datorn när det egentligen finns så mycket annat jag behöver göra. Som till exempel göra läxor, plugga inför prov eller städa upp all skit jag lämnar efter mig hehe.. Så visst var det duktigt gjort av mig att låta pappa ta hand om datorn? Riktigt duktigt om du frågar mig! Som tur (eller otur?) är så kan jag fortfarande blogga och checka Facebook från mobilen och iPaden..

Just det, måste berätta att den 6e Mars ska jag och Frida cheera på Clarion hotel! Det nya hotellet vid posthuset här i Göteborg. Egentligen ingen big deal för vi ska inte ha någon uppvisning, bara springa runt och se glada ut och ropa några hejarramsor.. Och jag kan lova er att cheerleading är så mycket mer än bara det! Men det roliga är att vi ska få ha cheer uniforms och pompoms. Jag har ju aldrig det annars eftersom att jag går i ett träningslag, och det är bara tävlingslagen som har cheer dräkter. Men den 6e mars så ska jag och Frida cheera med några från ett tävlingslag i föreningen så då får vi låna dräkter. Ska bli kul! :)

Nej nu ska jag försöka sova igen för typ femte gången ikväll. Sleep tight och good morning till er på andra sidan jorden! ♥

 


Babysteps are better then no steps at all

Hej bloggen!

8 plusgrader, solsken och is som smälter, så har det sett ut här i Göteborg idag. Underbart! Hoppas verkligen vi är påväg mot mildare väder här i Sverige nu, om jag skulle fått bestämma så kunde våren kommit redan imorgon.

Men vet ni vad det är för dag idag? Jaa precis, semledagen. Men inte bara det.. Det är också internationella pannkaksdagen idag! Ja det är faktiskt sant, sök på google så får ni se hehe. Och eftersom att jag hatar semlor så har jag istället ätit massvis med pannkakor idag. Hoppas ni antecknar detta nu!

Anyways, som ni redan vet så är ju mitt födelsebevis det enda som fattas för att vi ska kunna skicka in mina papper till den filippinska ambassaden. Eller det är inte riktigt helt sant, jag behöver passport-sized foton på mig själv också hehe. Men det är lätt. Däremot har jag börjat få panik över att födelsebeviset från sjukhuset tar så lång tid. Så vi åkte till sjukhuset idag för att prata med dom. Då satt det en kille i receptionen som sa att det kunde dröja yttligare 2-4 veckor innan jag får det. Men sen var han jättesnäll och sa att han kunde gå och leta upp min ansökan och lägga den överst i högen så att jag får den senast nästa vecka, vilket han egentligen inte får göra. Det tycker jag var supergulligt gjort! Så nu hoppas jag att mitt födelsebevis ramlar in här i brevlådan snart :)

Puss!

 


Lucky me

Åååh jag är så dum! Jag sitter på bussen och är nästan framme vid skolan, när tar jag upp mobilen och ser att klockan är 8. ÅTTA!! Jag börjar kvart över 9 på tisdagar! Ni har ingen aning om hur mycket jag skyndade mig och stressade imorse. Så visar det sig att jag är EN TIMMA FÖR TIDIG. Åh det här suger. Jag hade kunnat sova den här timmen, det hade jag verkligen behövt.


I didn't change, we just weren't close enough for you to truly know me

Har varit hemma i en dag nu och vill redan resa iväg någonstans igen. Har varit hemma i en dag och kommit fram till att det är 7 veckor kvar till påsklovet. Den 9 April har vi ju en veckas påsklov här i Sverige. Jag skulle vilja åka någonstans då med. Spanien eller turkland hade ju varit kul och inte så långt. Men det kan jag ju feting glömma hehe. Synd att jag inte var gjord av pengar, synd att jag måste spara och inte slösa. Bajs, jag vill åka någonstans ju!


Sometimes we put up walls. Not to keep people out, but to see who cares enough to knock them down.

Idag har jag flugit själv för andra gången detta året och fjärde gången i mitt liv. Fram och tillbaka till Filippinerna förra sommaren och fram och tillbaka till Norge nu. Älskar att flyga själv. Älskar att gå runt och se mig omkring i dom stora flygplatserna helt själv i mellanlandningarna. Känner mig så fri. Känner mig tryggare att gå runt där själv bland alla människor än om jag skulle gå runt där med någon jag faktiskt kände. Känner mig så säker på mig själv med alla saker, biljetter och pass på rätt plats utan någon som går runt och tjatar eller stressar upp mig. Känns som att jag har en sådan kontroll, som att det för en gångs skull är jag som bestämmer över mitt eget liv. Bara jag, ingen annan.

Älskar känslan av att vara påväg någonstans. Oavsett om det är bort, hem eller tillbaka. Även om det självklart hade vart roligare att vara påväg till något annat land, så älskar jag ändå känslan av att gå där och veta att jag reser någonstans även om det bara är hem. För jag vill alltid vara påväg någonstans. I alla fall så länge jag är ung. Vill inte vara fast på en och samma plats år ut och år in. Sånt kan man göra när man är gammal. Vill inte slå mig till ro, inte än. Efter ett tag längtar jag alltid bort, vart jag än är. Jag behöver omväxling. Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Jag har haft det jättebra i Norge. Har vart underbart att få åka dit och träffa min syster och hennes familj igen. Har vart undetbart att komma bort och sluta tänka på allt som jag annars måste göra här. Har vart helt otroligt att bara kunna koppla av tankarna för ett tag. Men om man kopplar bort för ett tag, innebär det också att man skjuter upp. Och det gör det ju mindre roligare nu. För nu står jag här igen med alla tusentals saker jag måste göra och skulle ha gjort för länge sedan. När ska jag lära mig att jag inte kan fly från verkligheten, när ska jag lära mig att bara ta tag i alla saker och få det gjort? Det är helt sjukt vilken panik jag har över skolan. Blir helt spyfärdig bara jag tänker på det. Vet inte vad jag ska ta mig till. Usch.

Men tillbaka till min syster, ate Janet, (för jag vet att du läser det här hehe) det var kul att vara där hos er och jag är så glad över att jag fick komma. Älskar er så mycket allihop, även om jag inte visar det allt för ofta. Önskar jag kunde komma tillbaka snart. Det är så synd att det ska behöva dröja så länge mellan varje gång vi ser er. Önskar Bergen var närmare Göteborg. Jeg savner dere allerede. Puss och kram 




Det sägs att ovan molnen, är himlen alltid blå, men det kan va svårt att tro när man inte ser den

 

 


Remember?


Smil du har gjort en go' deal

 

Ikke meningen att det skulle bli en svart kant runt alla bilder då men..

 


Norway - land of the midnight sun

Hej bloggen!
Hur är läget med er? Själv sitter jag här i Norge med min kära syster och käkar vindruvor haha. Kom hit förut idag vid 12 eller 1 någon gång. Visste ni att dom har gjort om på Landvetter? Det har dom i alla fall, nya säkerhetskontroller, lite nytt på andra sidan kontrollerna åsånt.

Aja, har väl inte så mycket mer att berätta. Ni får en liten dålig iPad bild här på mig och världens sötaste barn från förut. Dom ligger och sover nu, borde jag med göra, är så sjuuukt trött. Puss på er!


Hejhej alla snyggingar där ute!

Har inte något att berätta direkt faktiskt, tänkte bara testa att blogga från iPaden som jag och pappsi köpte idag. När jag ändå är i farten kan jag ju tala om att jag knappt kan röra mig, världens träningsvärk! Känner mig som en stel gammal tant. Aja det var allt för mig tack och hejjjjj!


På tal om något helt annat..

Bästis har en blogg! Läs den här eller genom att trycka på bilden nedan.


Maybe it's not about the happy ending, maybe it's about the story

Så nu är det bara ett papper kvar, sen ska allt finslipas lite och efter det är det nog färdigt för att skickas in till Filippinska ambassaden i stockholm :) Det går framåt, sakta men säkert! Papperna som vi väntar på nu är födelsepapper från sjukhuset, och det kan tyligen ta några veckor innan man får det.. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!


I don't think fearless means that you don't have fears, I think it means that you have fears but you jump anyway


Ibland när jag tänker på allt jag har här och allt jag kommer lämna, så får jag ont i magen och blir alldeles gråtfärdig. Jag har många gånger grubblat och varit ledsen över mitt beslut men jag har aldrig någonsin tvekat, för jag vet vad jag vill.


Och ofta får jag dåligt samvete när det känns som att jag inte spenderar tillräckligt mycket tid med min fina familj som jag egentligen vill göra. Bara för att jag vet hur mycket jag kommer sakna dom sen när jag är väl är borta. Och då känns det så himla dumt att inte ta vara på tiden. Även om jag försöker, så känns det inte tillräckligt.












Jag vet att jag varken visar eller säger det allt för ofta men jag vill att ni ska veta allihopa att jag älskar och uppskattar er alla så mycket. Och till alla mina syskon, ni ska bara veta hur mycket jag ser upp till er. Min familj är bäst, all of you!



www.honeyandmoon.blogg.se

"Ibland måste jag ta en minut och tänka, under hela den tiden som jag varit här, allt som jag sett och allt som jag upplevt, under den tiden hade jag kunnat vara borta i Sverige och leva ännu ett år på repeat och bara drömma och allt det jag gör just nu. Jag hade kunnat bo på samma gata, åka samma väg till skolan, haft en jul precis likadan som alltid, göra sånt som jag redan gjort 100 gånger innan. Det är bekvämt och betydligt mindre  utmanande, men vad får man utav det? Vad hade jag missat, vad hade jag lärt mig? Har aldrig någonsin sen jag kom hit ångrat detta. Inser hur mycket man får när man tar en risk och ett steg i ett helt annat håll, det är ju det man måste göra om man vill ha något man inte redan haft. Vill aldrig leva mitt liv stilla, att fastna är min största skräck. Vill alltid se mer och bli mer och det är så jag hoppas att jag alltid väljer att leva."

väldigt bra skrivet tycker jag. bloggen hittar ni här

True friendship isn't about seeing each other everyday, It's when you do see each other nothing ever changes ♥


Are you brave enough to stand out?

Lite lustigt faktiskt att jag förut alltid har vägrat att följa med mamma till Filippinerna, och nu vill jag inget hellre än att åka dit och vara där i ett år. Förut ville jag aldrig ens prata om Filippinerna, ifall tex. kompisar frågade saker gjorde jag allt för att undvika ämnet. Tänkte aldrig på Filippinerna överhuvudtaget, det var som att det inte existerade.

Nu däremot, tänker jag på det varje dag. Tycker det är kul när folk frågar saker, även om jag inte alltid kan svara på allt eftersom att jag faktiskt inte vet så mycket egentligen. Visst är det fortfarande så att jag inte vill prata filippinska med mamma eller mina syskon i telefon om mina kompisar hör, men ändå. Det är sån skillnad och jag känner det så tydligt hela tiden. Hur i hela friden gick det till liksom? Hur kunde vinden vända så fort?

Är så trött på allting här. Vill bara komma härifrån och uppleva något nytt utanför det här landet och Sveriges alla ideal. Är så trött på allt som är rätt och fel här.


If you don't stand for something, you'll fall for anything

Alltså just nu vill jag bara spy på skolan. Usch vad jag hatar den. Har kommit fram till att min skola suger, den är riktigt riktigt dålig. Och snål, dom drar in på ALLTING för oss elever. Värme, läromedel, ALLT. Det ända som är bra är att man har en "ledig" dag i veckan, och klassen såklart. Lärarna är inte heller något att hänga i granen direkt. Även om inte alla (men många) suger så finns det ingen som verkligen är BRA. Som är en bra pedagog och lär ut på ett bra och kul sätt. I alla fall inte någon av dom jag har. Eller jo, min engelska/psykologi lärare är riktigt bra men hon är mammaledig så vad hjälper det? Mammaledig betyder bara vikarie. JIPPIE. Helt seriöst så har jag faktiskt gått på en hel del skolor och den här hamnar helt klart längst ner på listan. Om det inte hade vart för att jag har bytt skola så många gånger under min skolgång så hade jag helt klart bytt nu. Klarebergsskolan, vasaskolan, centrina, fågelviks gymnasiet.. INGRID SEGERSTEDT ÄR SÄMST. Lät så himla fint och bra i början. Usch vill verkligen bara spy på dom. Har vart arg på skolan så länge nu så jag kände bara att jag var tvungen att få ur mig detta. ÅH VAD ARG JAG ÄR. Kan inte ens sova för att jag är så arg. Och jag börjar tidigt imorn så jag kommer vara helt död i skolan imorgon. Vilket leder till att jag blir ännu argare på mig själv för att jag inte kan sova. Hahaha visst låter jag fullkomligt normal? Inte alls mycket ilska inom mig eller så, nej nej.

RSS 2.0