The Philippines?

Som ni antagligen redan vet så ska jag i juni åka på ett utbytesår till Filippinerna. Eftersom att det är ett land man inte så oftar talar om, ett land som är ganska okänt om man tex. jämför med USA, så tänkte jag börja med att berätta lite om Filippinerna för er.
Filippinerna ligger i sydöstra asien och var kontinentens första demokrati. Landet är världens tolfte folkrikaste land och huvudstaden i Filippinerna är världens elfte mest folkrika stadsområde. Engelska och det filippinska språket tagalog är två officiella språk. Under många år styrdes Filippinerna av spanjorer och sedan av amerikaner, vilket har lett till att landets lagar och kulturer har fått många olika influenser.
Filippinerna består av över 7000 öar och av dessa är ca 5000 bebodda. Det finns 3 stycken stora huvudöar och dessa heter Luzon, Palawan och Mindanao.
De två bilderna ovan är på huvudstaden Manila. Inte den vackraste synen direkt, på den andra bilder ser det väldigt.. Fullt ut? Haha. Ca 15 miljoner människor bor det i den här staden. I hela sverige bor det ca 9 miljoner, så det bor alltså ca 6 miljoner människor mer i Filippinernas huvudstad än vad det gör i hela Sverige. Lite skillnad om man säger så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0