True words

Det här är verkligen mitt favorite speech ever. Stämmer såå in på mig.

"When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were things like astronaut, president, or in my case… princess.

When we were ten, they asked again and we answered - rock star, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we've grown up, they want a serious answer. Well, how 'bout this: who the hell knows?!

This isn't the time to make hard and fast decisions, its time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Fall in love - a lot. Major in philosophy 'cause there's no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.

So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won't have to guess. We'll know."


Utbytesbloggar

Tänkte tipsa er om två andra utbytesbloggar. Jennifer och Melodie är ju också utbytesstudenter. Melodie är en fransk tjej som är utbytesstudent här i Sverige just nu och Jennifer ska på utbytesår till USA i sommar. Melodie ska dock åka tillbaka till Frankrike om några veckor. Måste också säga jag är ganska avundsjuk på Jennifer som kommer få vara cheerleader i USA! Rena drömmen ju haha. Anyways, läs deras bloggar!

Jennifer - www.jenniferworldwide.blogg.se
Melodie - melodiesweden.wordpress.com

Melodie skriver dock på franska men hon har sagt att hon kommer börja skriva på svenska när hon kommer hem igen haha :) och jag har länkat bloggarna nere i menyn under länkar där så det är bara att klicka er in där!

 

Mathilda, Jag, Melodie och Jennifer

Söta Jennifer och Melodie!

 

 

Har du också en blogg och vill vara med bland mina länkar eller är intresserad av ett länkutbyte? Säg till mig så fixar jag det! (det måste alltså inte vara en utbytesblogg)


20 days left

Hej bloggen!

Idag är det 20 dagar kvar. Helt sick. Och 6 dagar kvar till mamma åker. Hon ska ju åka ner före mig och fixa allt där nere så det är klart när jag kommer. Känns skönt att veta att mamma är med och tar emot mig när jag kommer dit. Känns däremot väldigt hemskt att hon inte kommer vara hemma de sista veckorna innan jag åker. Och det känns ännu hemskare att när jag kommer dit så kommer vi bara vara tillsammans i knappt en vecka innan hon åker tillbaka till Sverige och lämnar mig där. Haha jag är så himla känslosam just nu så jag börjar typ gråta av bara tanken på det. Det är inte det att jag inte vill åka, för det vill jag verkligen. Det känns bara som att det är så himla snart och att jag inte tar vara på den sista tiden innan jag åker på bästa sätt.

Idag var jag ledig från skolan. Kul att jag sitter hemma och har feber när jag är ledig. Jättekul verkligen. Skulle verkligen behöva plugga hela dagen men jag orkar inte det med den här huvudvärken. Tänker dock åka till mammas jobb om någon timma och följa med henne hem. Det spelar ingen roll hur sjuk jag är för jag vill inte missa ett enda tillfälle att vara med dom jag älskar mest den lilla tid jag har kvar. Låter precis som att jag ska dö men det är inte riktigt så jag menar haha. Så nu vet ni det! Har inte så mycket mer att säga så det får vara allt för idag ;)


'

Godmorgon! Sitter nyduschad här hemma i soffan med min nya frukostvana sen någon månad tillbaka - smoothie. Börjar skolan om en timma men tänkte bara skriva av mig lite snabbt igen hehe.

image description

OH MY GAAD tiden går så fort. 23 dagar kvar. Vad ska jag ta mig till?!?! Får helt enkelt bygga en tidsmaskin eller nåt. Tror det är därför skolan inte går så bra just nu. Kan inte riktigt förklara men.. Tänk er att ni ska dö om två dagar, hade ni velat spendera era två sista dagar här i livet framför massa skolböcker då eller? Lite så känner jag. Naturligtvis känns det inte bokstavligen som att jag ska dö men det känns som om jag kommer vara borta så länge att jag verkligen är helt borta. Kan inte hitta motivationen till att plugga, någon som kan hjälpa mig att leta? Jag vet att man ska tänka på framtiden och allt sånt där, att man ska plugga och få bra betyg nu så att man kan få ett bra jobb när man blir stor. Men jag har svårt att tänka så långt fram. Vi lever liksom här och nu och som det ser ut just nu så har jag inte många dagar kvar med alla människor jag älskar, i staden jag älskar, ja allt jag älskar och allt som är jag. Saknar typ allt redan även fast jag inte har åkt än haha. Shit pommesfritt säger jag bara!!

I believe everything happens for a reason

Kan inte sova så jag uppdaterar bloggen med lite mer onödig information som jag själv vill minnas hehe. Låg precis och kollade igenom min gamla blogg lite och räknade ut att idag är det 1 år och 5 dagar sen vi bokade mina biljetter till filippinerna förra gången. Och förra året åkte jag från Sverige den 14 juni, i år åker jag den 17. Så det är inte så stor skillnad. Fast ändå är det det. Någonting hände förra året när jag åkte till Filippinerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad men jag fick liksom ett helt nytt sätt att se på saker och ting. Mina livsval, drömmar, planer och mål ändrades. Allt ändrades. Hade jag aldrig åkt till Filippinerna förra året, så tror jag aldrig jag hade flyttat hem till göteborg igen. Och då hade nog pappa haft en lägenhet i Skövde vid det här laget. Men nu är det inte så. Tänk vad saker ändras fort ändå! Eller så är det bara jag som är seg och tycker att tiden går sjukt fort som vanligt haha

 

 


It's true what they say, you don't know what you got until you missing it a lot, I had to go throw it away

Heeeej bloggisen? Hur mår du? Bra hoppas jag för det gör jaaag. Idag har Lilly vart ledig. Eller ah typ i alla fall, haha. Men har hon under denna lediga dag gjort nåt av alla 1234567 saker hon behöver göra? Neeej det har hon inte. Så kass är hon. Och jaa, jag tycker det är kul att prata om mig själv i tredje person haha. Men jag har hämtat min systers lilla bebis på dagis idag, det är kul! Inte lika kul som grannarna verkar ha dock, dom har party så det står det härliga till. Hahah nej nu ska jag sluta tönta mig.

Anyways, den gamla skolsystern ringde tillbaka igår. Tydligen så fick jag tuberkulos vaccin när jag var ett halvår gammal så nu slipper jag det. Ett vaccin mindre vilket betyder en spruta mindre! Glad tjej här. Kommer ju dock få ta andra twinrix sprutan snart ändå men det får jag leva med.

Just det, på tal om gamla skolsystrar så hade jag tänkt åka upp till tibro och hälsa på snart. Det är verkligen på tiden. Känner att jag har ganska mycket catching up to do också. Dessutom så skulle jag behöva prata med en gammal lärare. Och vet ni vad? När alla nya årstider kommer, så är det alltid så mycket vackrare ute på landet. Har saknat det hela våren haha. Vintern är också mycket finare på landet. Ja alla årstider helt enkelt!

Gammal bild på Lilly och den lilla bebisen som kollar bort

 


My universe will never be the same, I'm glad you came

Åh det är så underbart väder idag! Visst är det?

Just nu sitter jag här i nya varvet hemma hos faster och väntar på att skolsystern från min gamla skola i tibro ska ringa upp. För igår när jag var hos min nuvarande skolsyster så sa hon att hon inte hade min journal och att jag skulle ringa min gamla skola och kolla med dom. Så jag gjorde det för en liten stund sen, och den gamla skolsystern kom ihåg mig haha. Hon ba just det det kommer jag ihåg, det var ju du med hästen. Haha ;) Men men, tydligen var det väldigt "möe" att läsa så hon skulle ringa upp mig om en liten stund. Så snart vet jag förhoppningsvis om jag ska behöva röntgas eller inte :)


27 days left

Hej!
Imorse skulle jag ju tillbaka till sjukhuset. Jag fick inget vaccin mot tuberkulos för att testet visade positivt - vilket betyder att jag redan har bakterien i mig och inte kan vaccinera mig mot det. Hade en 3 cm stor rodnad på armen efter testet så det var väldigt tydligt. Så nu måste vi ta reda på om jag fick tuberkulos vaccin när jag var liten, vilket ska stå i skolhälsovårdsjournalen. Men skolsyster är ju inte där på måndagar så jag får se imorgon.. Om jag nu inte har fått tuberkulos vaccinet när jag var liten (vilket jag inte tror) så kommer jag få åka och röntga mina lungor. Haha det vill jag typ ändå göra för jag har aldrig röntgats i hela mitt liv så jag vill se hur det går till haha. Jaja, jag är ju som jag är ;)
Men nu ska jag snart försöka sova, natti natti!

Får bli en gammal hästbild för jag saknar hästar såå mycket, speciellt Trixie.. Inte Trixie på bilden dock. Lägg märke till den otroligt fina ballerinabrännan på fötterna haha ;)

 


Remember yesterday, live for today and pray for tomorrow

Är såå trött. Ovanligt? Verkligen. Kom hem rätt sent idag för har vart i Ullared hela dagen med Frida och hennes familj. Köpte lite bra och ha grejer och så. Som till exempel massa myggmedel ;) haha intressant!

Förutom det så har jag vaccinerat mig idag! Tog första twinrix sprutan plus ett tuberkulos test. Om tuberkulos testet visar negativt ska jag tillbaka på måndag och ta själva vaccinet mot tuberkulos. Sen ska jag tillbaka den 15 juni och ta andra twinrix sprutan precis innan jag åker. Fick kolera och tyfoid vaccin också men dom var i form av tabletter som tur är.

Så idag (räknar det som fredag idag även om det är över 12 slaget) så är det exakt 30 dagar kvar. En månad kvar. För den 17 juni lämnar jag Sverige och kommer inte tillbaka förrän om minst tio månader. Gaaah helt sick är det! Vet att jag upprepar det hela tiden men det är bara för att jag själv inte har fattat det än typ hahah

Nej nu ska jag snart sova för imorn ska jag upp och cheera hela dagen igen. Natti natti bloggen!


Just because I'm not with you every day doesn't mean I love you any less

Godkväll bloggen!
Nu har vi kollat upp exakt vilka vaccin jag ska ta och det är ju typ 4 stycken :( kommer bli många sprutor för min del, usch. Förhoppningsvis börjar vi med vaccinen på fredag.

Annars då? Vi köpte en ny mobil till mig idag. En billig telefon bara som har appar, en så kallad smartphone haha ;) Jag ska nämligen inte ha med mig min iPhone till filippinerna för jag kommer ändå inte kunna använda den på stan osv. För tydligen så är iPhone fortfarande väldigt nytt där och med tanke på att det är ett u-land så är det typ bara rikemansfolk som har sånt där. Eller ah jag vet ju inte men det är vad alla säger till mig iallafall. Alltså man kan typ bli förföljd och så stjäl dom iphonen av dig. Haha läskigt. Så därför ska jag lämna den här hemma. Men jag vill ju fortfarande kunna ha till exempel viber och skype så att jag kan ringa hem hela tiden så därför köpte vi bara en billigare android telefon. Fast androidtelefoner överhuvudtaget är tydligen väldigt nytt där. Kommer sakna min iphone faktiskt haha. Men men, tur att jag har med mig ipaden iallafall!

 

 


All that I'm after is a life full of laughter, as long as I'm laughing with you

Pappa och jag har precis suttit och kollat upp lite olika vaccin. Så imorgon ska vi åka till haga kliniken och se när jag kan vaccinera mig. Troligtvis blir det vaccin mot hepatit a & b plus vaccin mot malaria. Usch jag hatar sprutor. Tur att vaccinet mot malarian är tabletter så det inte blir allt för många sprutor.


And I don't want the world to see me, 'cause I don't think that they understand

Börjar få lite panik över att tiden går så fort. Och dåligt samvete över att jag inte utnyttjar den på bästa sätt. Känner mig så dum verkligen. Kommer lipa sönder på flygplatsen.


Smile and everything will be okay

Hejhej!
Idag har jag cheerat hela dagen från kl 10-16. Cheerade på lilla göteborgsvarvet och mellanvarvet idag. Just nu är min näsa väldigt öm samtidigt som mitt lillfinger gör ont. Toppen lyckas alltid landa på mitt ansikte när vi kastar upp henne haha. Finns massa fina bilder på lisas kamera så jag lägger upp dom här när hon har skickat dom. Ni får lite dåliga mobilbilder från dagen här så länge :)

Frukost ute i solen imorse med finaste bästisen :

Hahaha så snygg var bara tvungen

Fika paus med extra mycket vaniljsås mitt uppe i allt cheerande :)

Och mitt tjocka feta äckliga finger just nu haha :( ajaj vad ont det gör

 


Trött tjej här

Ligger i sängen och ska egentligen sova nu. Men tänkte bara slänga in ett inlägg här först för jag tror inte att det kommer bli av imorgon ändå hehe.

I alla fall, idag när jag var på väg till skolan ringde mamma med bra nyheter. Jag fick en plats på den där skolan med turism! Då blev jag glad för jag känner inte riktigt att IT (som jag egentligen skulle läsa) är min grej. Så det var ju bra :) känns pinsamt bara att jag kommer komma sent till skolstarten hehe..

Jag är såå trött just nu så jag känner inte att jag kan tänka riktigt klart. Men idag har jag vart i skolan, stan och cheerat på stavvarvet som jag sa. Och eftersom att det är så tråkigt utan bilder så bjuder jag på två från idag. Känner att det bara har blivit cheerbilder här det senaste men det får ni leva med haha!

 


There ain't no turning back now

God kväll kära blogg! ;) haha

Sitter här hemma och försöker plugg lite. Går inget vidare måste jag säga. Typiskt mig att tro att jag kan lära mig allt kvällen innan haha..

Som sagt så bokade vi flygbiljetterna igår! Så nu finns det ingen återvändo.. Nu känns det verkligen på riktigt. Imorgon ska mamma ringa en skola och se om dom kan ta emot mig. Eller så ska hon be min syster att gå dit och höra med dom. Jag har ju redan plats på en skola i filippinerna, men jag vill hellre läsa turism och det finns inte på den skolan jag kommit in på. Så därför ska vi höra med en annan skola imorgon :)

Nej nu ska jag återgå till pluggandet.. Men vi hörs! Puss


FLYGBILJETTERNA ÄR BOKADE!


Helt ute och cyklar

Blev så besviken när jag kom till skolan idag och dom i klassen säger att vi slutar den 15. En dag, jaa det är stor skillnad haha. Vi slutar så himla sent ju, Jensen tex. slutar ju den nionde..

Aja, det blev inget prat med rektorerna idag i alla fall. För som vanligt när jag knackar på är dom antingen upptagna eller inte där. Men förhoppningsvis bokar vi biljetter ikväll ändå, för imorgon börjar ju pappa jobba och då är han borta en vecka. Så jag hör av mig senare om vi har bokat några biljetter! :)

 

Här får ni två bilder från igår också!

 


Idag är det 40 dagar kvar till skolavslutningen.. Vart tog tiden vägen?

Hejhej bloggen!

Kom precis hem för en liten stund sen. Har ju haft träning och sen åkte jag, pappsen och frida till landvetter och hämtade mamma, och nu sitter jag här hemma i min fina cheer uniform som jag inte har tagit av mig än hihi. På torsdag ska vi cheera på stavvarvet! Ingen aning om vad det är haha men det är i alla fall därför vi har med oss dräkterna hem nuu.

Det var inte så mycket jag hade att säga.. Imorgon ska jag i alla fall prata med skolan så vi vet när jag kan åka. Vi hittade en jättebra flygbiljett den 15 juni, skolan slutar den 14 juni men dagen efter har jag för mig att det är omprovs dag och i så fall måste jag ju vara där då.. Så vi får se imorgon hur det blir med det!

Just nu! Kameran på min datorn suger mest i hela världen verkligen haha

Finally!

Idag fick jag brev från filippinska ambassaden! Det är nämligen såhär att när ambassaden har mottagit alla fulla dokument och papper så skickar dom det till NSO i Filippinerna. Men samtidigt skickar dom en kopia av allt hem till personen det gäller. Och eftersom att jag har fått alla papper hemskickade idag så betyder det att även NSO har fått papprena! Och vet ni vad det betyder då? Att allt är igång och att vi kan boka mina biljetter! Äntligen!

Men nu kommer ju det lilla kruxet.. Mamma är i Norge och hälsar på min syster. Så vi kan ändå inte boka biljetterna exakt just nu. Men hon kommer snart hem som tur är! Så snart kan vi boka biljetterna, haha!

 
Om exakt en vecka så får jag gå klädd såhär igen och cheera! Nog bara Frida som förstår den känslan haha. Sista gången innan jag åker till Filippinerna :( usch


RSS 2.0